16-10-06

één of twee paar schoenen...

Alweer een aankoop die niet kan uitblijven.De aankoop van winterschoenen voor de kinderen.De jongste kinderen hebben er al.Dit weekend was het de beurt aan de twee oudsten.Dus wij met z'n allen naar de schoenwinkel.Hun keuze was vlug gemaakt.Ze weten dan natuurlijk ook wel wat mooi is.!Helaas is ons budget zo beperkt dat we moesten kiezen tussen één paar degelijke (en wat duurdere) schoenen of twee paar goedkope schoenen die niet lang mee gaan en die bovendien helemaal niet in de smaak vielen van onze meiden.Na overleg en de nodige tranen erbovenop hebben we besloten om de oudste dochter de schoenen te geven.Haar twee jaar jongere zus kan nog in het versleten paar van vorig jaar,maar was begrijpelijk heel erg teleurgesteld!Och,wat doet het voor een ouder pijn om je dochter te zien wenen omdat je haar niet kan geven wat ze verdiend!!!Het leven is zo oneerlijk!Maar zo gezegd zo gedaan...De oudste heeft een paar mooie stevige zwarte winterlaarzen van 30€ gekozen waar ze heel fier op is en met haar zus is afgesproken dat ze nieuwe schoenen krijgt begin volgende maand.Als compensatie hebben we pannekoeken gebakken en haar de rest van de dag veel aandacht gegeven.Het is natuurlijk niet hetzelfde en wij,haar ouders,voelen ons heel erg schudig wat we onze kinderen aandoen.Nog een geluk dat we zo'n begripvolle,verstandige maar bovendien lieve kinderen hebben en meschien dat ze nu al veel leren uit onze situatie voor later.Maar eigenlijk zouden kinderen dit niet moeten meemaken!Kinderen zouden een zorgeloze jeugd moeten hebben!Ik hoor jullie al zeggen,wat is nu dertig euro?Voor ons is dit heel erg veel.Maar de liefde voor en van onze kinderen is wel miljoenen keren meer waard.Ook al kunnen we hen materialistisch niet alles geven,liefde komen ze alvast niet tekort.Liefde kost geen geld,dus krijgen ze die des te meer!Jammer dat niet iedereen er zo over denkt!@

18:40 Gepost door andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

dag andy ik heb als stagiare-maatschappelijk assistente gewerkt met mensen in budgetbeheer en collectieve schuldenregeling. ik heb daar gezien hoe moeilijk het is om zo te leven. en vooral in collectieve, dat is een streng regime. ik wens jou en je familie heel veel succes. samen geraken jullie hier wel door!

Gepost door: beate | 16-10-06

ja het kan heel moeilijk zijn en ik weet ook wel dat liefde veel belangrijker is! groetjes

Gepost door: sylvie | 17-10-06

30 € ik weet precies wat je bedoelt. Ook ik zit momenteel in financiële problemen. Ook voor mij is 30€ een heel pak geld. Gelukkig heb ik geen kinderen noch een partner. want ik zou het ook erg moeilijk vinden dat iemand anders onder mijn problemen zou moeten lijden. ik wens je nog veel sterkte!

Gepost door: schaduw zijde | 03-11-06

De commentaren zijn gesloten.